top of page
DSC02937.jpg

Lionel Richi Kazari Toyo-Ken

SE26785/2015

KORAD   LP1    LD1
RLD N  RLD F  RLD A     SE RALLYCH
NHAT  HWT   IHT
1

DSC01133.jpg

HD          B/B
Pennhip   
DI 0,33/0,34
ED           0/0
PRA          A
PLL          Clear 

DISH & Spondylos               Clear
Cystinuria                        Clear
Degenerative Myelopathy    Clear
Myotonia Congenita          Clear 
NCL                               Clear

BAER                               +/+   

Check är en otroligt samarbetsvillig och lojal kille, han har en stor vilja att vara mig till lags och vi har redan från början haft ett väldigt speciellt band där det inte finns någon tvekan om att jag är hans viktigaste ägodel i livet.
Jag har alltid känt mig väldigt hedrad över att få älska och älskas av en hund som Check. 

Hans vilja att ständigt göra saker tillsammans med mig kan dock ibland försvåra vår träning i självständiga grenar då han inte riktigt ser något syfte att göra saker på eget bevåg.
Detta är något vi fått arbeta på i tex sökarbete och vallningen. Så fort han förstår att det är något som jag uppskattar att han gör så ger han 100% därefter. 

Check har alltid ett väldigt öppet, vänligt sinne gentemot nya människor och hälsar gärna på sitt eget sätt, med en bulldozers framfart. När han hälsat och "checkat" av folk så är han vidare inte speciellt intresserad så länge de inte påkallar hans uppmärksamhet. 
Hans vänliga inställning mot nykomlingar gäller dock ej okända hanhundar. Tikar och kastrerade hanar går dock bra. 

Check har mycket personlighet och är lite av en självutnämnd Konstapel mot andra, han har en hög integritet, precis som många cattledogs. 
Han visar ibland sitt missnöje om han inte tycker sig bli rättvist behandlad, eller om någon missköter sig men accepterar ändå alltid en tillsägelse. 
Han går dock aldrig över gränsen och svarar aldrig upp men tycker sig kunna prata om sitt missnöje. 

Check är väldigt energisk och fysisk i allt han gör. Han har t.ex av misstag sprungit in i ett träd och skadat bicepssena och skulderblad. 
Lätt hänt när man är en cattledog som "agerar först och tänker sen". 


Min älskade Check drabbades av Lymfom våren 2021. Han klarade av hela behandlingen på 18v utan större bieffekter, hans cancer status nu är "Full Remission", vilket betyder att han har en normal nivå av vita blodkroppar igen samt att de förstorade organen återgått till normal storlek. Lymfom är ej botningsbar på hund utan avsikten är endast att dämpa cancercellerna och förhoppningsvis kan Check förgylla mitt liv ett tag till!
 

InstaDSC00252.jpg
instaDSC07381.jpg
IMG_0235.jpg
checkkram.jpg
checkella.jpg
DSC07422.jpg
bottom of page