“It's not where you go,
it's who you meet along the way”
~ L. Frank Baum

"If I ever go looking for my heart's desire again, I won't look any further than my own back yard. Because if it isn't there, I never really lost it to begin with"
~ L. Frank Baum

"I have a feeling we are not in Kansas anymore."
~ Judy Garland

“Don't make me unleash those flying monkeys"
if not braver.” ~ L. Frank Baum

Elemele Bugari

SE50160/2017

LD Startklass
NHAT
KORAD

Foxy föddes 2017-06-09 strax utanför Warszawa i Polen hos kenneln Bugari.
Jag kom i kontakt med uppfödaren Ewa Osuch långt innan Foxy var född. Hon förstod precis vad jag var ute efter och kombinationen av Foxys föräldrar lockade. 
Jag hälsade på flertalet gånger under kullens uppväxt och kunde inte sluta tänka på Foxy, trots att jag egentligen skulle ha en hane från kullen. Hon var precis allt jag önskade mig och till slut fick hon flytta med hem.

HD          A/A
Pennhip  
DI 0,20/0,49
ED           0/0
PRA          B
PLL          Carrier 

DISH & Spondylos             Clear
Cystinuria                      Clear
Degenerative Myelopathy  Clear
Myotonia Congenita         Clear 
NCL                             Clear

BAER                             +/+

"There is no place like home
~ L. Frank Baum

"You have plenty of courage, I am sure," answered Oz.
"All you need is confidence in yourself. 
The true courage is in facing danger when you are afraid, and that kind of courage you have in plenty."
~ L. Frank Baum

“I am content in knowing I am as brave as any best that ever lived,
if not braver.” ~ L. Frank Baum

“Nothing is impossible, if you just put your mind to it
~ L. Frank Baum

"Somewhere over the rainbow, skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true." ~ Judy Garland

Foxy är en liten tik med mycket go i samt hög aktivitet. Hon är totalt orädd för allt och kör fullt ös medvetslös i allt hon gör. 
Det var framför allt dessa egenskaper jag fastnade för hos henne då jag letade efter min blivande tränings- och tävlingshund! 

Foxy är en väldigt självständig tjej som vet vad hon vill i livet! En egenskap som är superbra i mycket av vår träning men ibland så är det ju trevligt om matte får vara med och styra lite! 
Vårt samarbete förbättrades när jag byggde upp en träningsförväntan i mig själv då hon är en liten arbetsmyra utan dess like! 

Foxy har en hög social självsäkerhet och springer alltid direkt fram och "hälsar av" folk och vill gärna bli klappad, men hon vill bli klappad på sitt sätt annars är det totalt ointressant och hon ignorerar dig resten av kvällen, totalt ointresserad. 

Trots Foxys höga självkänsla så har hon alltid varit enklare att tillrättavisa än vad man skulle kunna tro. Hon tar en tillsägelse men funderar alltid en kort stund om hon verkligen behöver lyssna eller inte. Hon kan absolut försöka att fjäska sig ur en tillsägelse och med vissa personer så har hon blivit riktigt förbannad, om hon känt att det var en orättvis tillsägelse.
Enligt Foxy så vet hon ju alltid bäst själv!

Foxy har en extremt hög energi- & aktivitetsnivå som är väldigt fördelaktig i all vår träning men kan också bli frustrerande i vår vardag! 
Hon är min lilla turbolämmel som alltid ger allt hon har! 

Foxys känsla av att hon alltid  är oövervinnerlig i allt hon gör är en väldigt charmig egenskap men har också orsakat en del problem hittills i hennes liv. 
Om Foxy tror att hon kan flyga så kommer hon att försöka, vilket hände i juli 2019 då hon hoppade från hög höjd och skadade knät.
Hon slet av både främre och bakre korsbandet,  patellan ur led samt en allvarlig menisk-ruptur.
Jag valde att låta Krister Julinder på Animal artho-clinic att operera henne med en mindre välkänd operationsmetod som innebar mindre invasiva metalldelar i knät än övriga typer av korsbandsoperationer. 
Då det visade sig att båda korsbanden slitits av så var detta också det enda operationssättet som kunde åtgärda båda korsbanden samtidigt. 
Jag kände att jag ville ge operationen ett försök trots att det var en väldigt allvarlig skada med dåliga odds då Foxy verkligen är 
"One of a Kind".
Efter operationen efterföljde 9 månaders intensiv rehab och vi är nu back in business!