top of page

Jag heter Sandra Larsson, bor norr om stockholm med min Border Collie och Cattledogs i vår egna version av Emerald City. 
Arbetar med ekonomi och har ständigt mina följeslagare med mig på kontoret där vi tillsammans håller ställningarna på företaget.

Jag är utbildad SBK-instruktör och håller kurser på min lokala brukshundsklubb BHBK där jag också sitter i styrelsen. 

Jag har de senaste 6 åren arbetat ideellt som kassör i Svenska Australian Cattledog-klubben vilket förenar mitt yrke med min kärlek till rasen på bästa sätt! 
Jag sitter även som vallningsansvarig samt avelsfunktionär i rasklubben.

Jag vill arbeta för att fler Cattledogs  ska komma till vallningsträning, anlagstest och arbetsprov då jag tycker det är viktigt att bibehålla rasens ursprung, egenskaper och instinkter!

Jag äger i dagsläget ett mindre antal får som användes till vallningsträning.

Jag älskar allt som har med hundträning att göra!
Det är tur att jag har valt en allsidig ras som mäktar med allt jag får för mig att träna och testa på..
Sista åren har vi fokuserat mycket på vallningen men tränar/tävlar också aktivt Lydnad, Rallylydnad, Bruks.

Det finns helt enkelt för många grenar och för få timmar på dygnet för att hinna med allt man vill göra i tränings- och tävlingsväg! 

 

IMG_9917 2.JPG

Jag har tidigare haft Rottweilers och valde att byta ras då sjukdomsbilden hos rottweiler som ras var extra påtaglig för mig som hade oturen att få två sjuka individer. Tack vare dessa läromästare med väldigt olika sjukdomsbilder så fick jag mycket erfarenhet, kunskap och intresse om foderlära, hundars anatomi och rörelseapparat.
Detta kommer mycket väl till användning i dels kurser jag håller men även i hundträning generellt! 

Jag har precis påbörjat min dröm om hundavel efter många aktiva år i hundvärlden.
Jag har alltid haft ett stort intresse för avel samt genetik och hunduppfödning känns som en naturlig kombination av mina största intressen; hundar, avel och genetik!

Jag har gått SKKs Hunduppfödarutbildning, SKKs fördjupningsutbildning Hundavel och Genetik samt SKKs avelsfunktionärsutbildning åt rasklubbens vägnar. 
 

bottom of page