top of page
DSC02044.jpg

Broken G Cattle Rustler

SE63517/2021

HSAs   HTAD1sc    HRD1s

MH      NHAT

Robbie föddes 2018-04-05 hos kennel
"Broken G" och såldes till kennel "WayOut". 
2020 började jag och Rebecca prata om Robbie och efter att hon hade sin första kull i USA kom hon sedan äntligen hit! 

HD              A/B
HD (OFA)      Good

Pennhip        di
 0,38/0,35
ED               0/0
Prcd-PRA       Clear
Rcd4-PRA      Clear
PLL              Clear

DM              Clear
NCL             Clear
BAER            +/+
DISH /SP        Free (221107)

EYES             Clear

 

277820654_3201132816878994_6611181891897

Att få hem en vuxen Cattledog-tik som bara direkt finner sig i vårt liv och klickar med alla är en egenskap hos Robbie som jag högt värdesätter!
Det är heller inget man kan ta förgivet med någon hund men allra minst med en vuxen Cattledog.
Robbie är helt enkelt en väldigt lättsam hund att ha och jag känner mig väldigt hedrad över att fått möjligheten att köpa henne.

Robbie är en mjukare typ av Cattledog, hon är följsam och lyhörd och vill vara till lags men har lite busiga sidor som dyker upp titt som tätt men Robbies egna tanke om sådant är att hon själv aldrig gör något fel..

Vid läskiga situationer så är Robbie en hund som snarare backar undan och tänker till, än att spotta i tassarna och sätta emot.
Hon är inte en individ som tänker "attack är bästa försvar" men jag har inte sett några som helst tendenser till flykt eller liknande. 
Robbie gjorde sitt MH 2022-10-23 och betedde sig precis som jag förväntade mig, inte den tuffaste när hon blir skrämd men hon står pall och tar inte till mycket aggression. Hög lekfullhet och jakt och aningen högre socialitet än rasens medelvärde och en etta på skott.


Robbie är en atletiskt byggd hund med hög energi. Hon är nättare byggd än mina andra cattledogs och snabb som satan. Hennes första kull i USA samt min A-kull efter henne har precis samma motor, energi och kroppsbyggnad. Vissa av hanarna är betydligt grövre och större dock. 

Rebecca Elder har ett nära samarbete med Erin Eckert
(kennel "Outline"), de har båda tränat och tävlat Robbie i vallning på både kor och får och därmed har hon erövrat vallningstitlarna HSAs, HTAD1sc, HRD1s.

Innan vi kom överens om att Robbie skulle flytta hit så pratade vi mycket om vad för typ av hund Robbie är, bilden som Rebecca och Erin målade upp har dels fått mig att skratta rakt ut många gånger och vad jag hittills har sett så stämmer deras beskrivning väldigt bra!
Robbie är en supertrevlig tik med en räv bakom örat och hennes smeknamn "party girl" syftar till hennes attityd att allt är en fest och hon är mittpunkten.

Erin leasade in Robbie för hennes första kull år 2020, med hanen Kuawarri Rudy (som är farfar till min A-kull dessutom) därav kändes det väldigt tryggt för min att välja Mick som hane till A-kullen då Robbies första kull med Rudy är så väldigt lik genetiskt sett och det fanns inget att klaga på varken mentalt eller hälsomässigt där!

Här hemma har Robbie nu blivit bossen och hon bestämmer över samtliga i flocken på ett schysst sätt, hon har långt tålamod med de unga
tjejerna och bjuder in till lek lika ofta som hon läxar upp dem vid behov. 
Då min hane Check är äldre och inte lika energisk som de andra så backar hon ofta upp honom om någon av tjejerna retar han för mycket. 


 

Erin Eckert's desciption of Robbie:
Robbie is an easy dog to live with, my biggest complaint (and Rebecca's) is her loud bark. She is quiet the majority of the time, so I'll forgive her for feeling the need to shout occasionally.
Robbie gets along with other dogs and basically feels like life is a party, and she was definitely invited.
She has a fun spirit. Robbie is high energy, but she isn't obsessive or unable to settle.
She does really well with structure and regular exercise.

On stock Robbie has a strong grip, she's mainly a heel dog. She works the heads, and wears on the outside eye, but her preferred area to move cattle is from the heels.
Robbie is a loose-eyed, upright worker.
She has quite the out run and works nice and wide off her stock, but is able to work in tight, too.

Rebecca Elder's Description of Robbie:
Robbie is a very athletic, fast, biddable young dog
who is comfortable working at a distance.
She is pushy if she is allowed to be and, while biddable, she needs to know that she can't get away with things. She is a consistent worker and is comfortable in both large and small areas.
She will go to the head but she is not comfortable holding pressure on the head and will give ground when challenged there but will not stop working.
She has a strong bite when she uses it but uses a force bark rather than a bite on the head.
She will bite heels. 


 

IMG_0340-2.jpg
DSC_0283-2.jpg
DSC_0109-2.jpg
179942603_10218291174126336_7369602898355385226_n_edited.jpg
Mh diagram.png
bottom of page